جستجوی پیشرفته گوگل
جستجوی اینترنتی از پرکاربردترین کارکردهای اینترنت است که هر کسی که رایانه و یک خط اینترنت دارد، حتماً با آن سروکار داشته و خواهد داشت. به دلیل این که دنیای امروزی دنیای اطلاعات است، شما باید بتوانید در جهانی که پر از اطلاعات است (یعنی شبکه جهانی وب) مباحث مورد نظر خود را بیابید و از آنها استفاده کنید. در این میان موتورهای جستجو بسیار کار را تسهیل کردهاند و به ما این اجازه را میدهند که در بین میلیاردها صفحه وب، آن موضوعی که میخواهیم را در اندک زمانی بیابیم. ولی گوگل مثل این که به دل کاربرانش بیشتر چسبیده است که همه از آن استفاده میکنند. جالب است بدانید که امکان جستجوی پیشرفته گوگل، کار را سادهتر از این هم کرده است و سبب شده که حیطهی جستجوی ما محدودتر از قبل گردد و مطالب را بهتر پیدا کنیم. در ادامه با جزئیات کار جستجوی پیشرفته گوگل آشنا خواهید شد.
زمانی که صفحه اصلی موتور جستجوی گوگل را باز می کنید، چیزی که میبینید جعبهی ورودی کلمه مورد جستجو است که شما باید آن را وارد کنید و Enter را بزنید. حال اگر خواسته باشید فقط در بین کتابهای اینترنتی جستجوی خود را پی بگیرید و یا در یک بازهی زمانی این کار را انجام دهید، باید از جستجوی پیشرفته گوگل استفاده کنید.
برای رفتن به بخش جستجوی پیشرفته، باید اول بروی چرخ دنده در بالا سمت راست صفحه کلیک کرده تا یک کشو برایتان باز گردد. سپس دستور Advanced Search را باید انتخاب کنید که نمای آن در تصویر بالا آمده است. زمانی که این کار را انجام میدهید، برای شما یک صفحهی دیگر باز خواهد شد که باید جزئیات جستجوی خود را وارد کنید. این صفحه مانند تصویر زیر است. اول آن را نگاه کنید که قرار است جزئیات آن را با هم مرور کنیم.
در تصویر بالا مشخصاتی که شما باید پر کنید را، که از همه مهمتر است با شماره مشخص شده است و در پایین به صورت شمارهگذاری شده توضیح داده خواهد شد:
۱- در این جعبه شما باید عباراتی را که میخواهید جستجو شوند را وارد کنید. البته یک مورد وجود دارد که عبارات دقیقاً مثل این چیزی که شما وارد کردید جستجو نمیشوند و ممکن است کلمات کلیدی که وارد کردید پس و پیش باشند. یعنی دقیقاً این عبارت برای شما جستجوی نمیشود. اما تمامی این اصطلاحات در نتایج جستجو وجود دارند.
۲- این مورد مربوط به اصطلاح کلیدی میباشد که شما میخواهید دقیقاً عین آن را گوگل برای شما در بین صفحات وب پیدا کند. پس اگر یک سند یا صفحه را دقیقاً میدانید که عنوانش چیست، اینجا وارد کنید.
۳- اگر هم میخواهید عبارتی در نتایج جستجوی وجود نداشته باشد، در این بخش بنویسید. این سه مورد فرق ندارد که زبانشان چه باشد. میتوانید از کلمات پارسی هم استفاده کنید.
۴- این مورد زبان صفحات نتیجه را برای شما تعیین میکنید. یعنی اگر میخواهید عبارات مورد جستجو فقط در زبان پارسی پویش شوند، باید Persian را برگزینید.
۵- اگر یک کشور یا ناحیهی خاصی مد نظر دارید که باید نتایج از آن مکان باشند، از این فهرست کشویی انتخاب کنید. اگر هم دستش نکنید، نتایج موجود در کل جهان را به نمایش در میآورد.
۶- بازهی زمانی را از این بخش میتوانید انتخاب کنید. مثلاً اگر میخواهید اسناد جدید در ماه اخیر را جستجو کند، میتوانید Last month را انتخاب نمایید.
۷- اگر میخواهید جستجوی شما در یک سایت یا دامنهی خاصی جستجو شود، باید نشانی دامنه یا نشانی اینترنتی آن سایت یا وبلاگ را در این جعبه وارد کنید.
۸- در بخش Format هم باید شما سبک نتایج را انتخاب نمایید. این مورد خیلی به درد بخور است، مثلاً اگر میخواهید فقط کتابهای PDF را مورد جستجو قرار دهید، بهتر است که PDF را انتخاب کنید. حتی برای فایلهای پاورپوینت (PPT) و ورد (Word) هم مواردی دارد.
۹- و در آخر باید بروی دکمهی آبی رنگ در زیر کلیک کنید تا جستجو انجام شود. نتایج برای شما در صفحات دهتایی به نمایش در خواهد آمد.
به این ترتیب شما جستجوی پیشرفتهای را با گوگل انجام دادید که زودتر و بهتر به نتایج دلخواه خود میرسید. ممکن است که در برخی شرایط ضرورتی نداشته باشد که به این صفحه جستجوی پیشرفته بیایید و تمامی موارد را پر کنید. البته لزومی هم ندارد که در صفحه جستجوی پیشرفته گوگل تمامی گزینهها را پر و انتخاب کنید. میتوانید فقط چند موردی که لازم دارید را انتخاب نمایید.
با عرض سلام و خسته نباشید..
خیلی مفید بود..
ممنون.
با سلام
ممنون از مطالب مفیدتون.
باسلام
ممنون از پست خوب و مفیدتون.